Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Familjen påverkar fotbollsframtiden för Aleksei Eremenko jr

09/08/2010 av Gerd-Peter Löcke

I tisdags nominerade Finlands förbundskapten Stuart Baxter den 22-mannatrupp som ska ta sig an Belgien 11.8 på Veritasstadion i Åbo. Med i lagen finns Alexei Eremenko jr som inte har spelat en landskamp sedan maj 2008. Också lillebror Roman Eremenko, som spelar i Dynamo Kiev, finns med i truppen. Alexei gjort en fin säsong med FF Jaro, där hans pappa, Alexei Eremenko sr, fungerar som tränare. Pappan har kraftigt engagerat sig i kampen mot rasismn (sätt länk). På svenska.

Det är hektiska tider för Alexei Eremenko junior. Landslagskallelsen innebär att fyra matcher nu väntar inom på 13 dagar. En period som kulminerar med hemmamatchen mot IFK Mariehamn fredagen den 20 augusti. Mitt i allt matchande omges Eremenko junior också av transferspekulationer. Den ukrainska lag Metalist vill hahonom tillbaka inom en vecka.

Alexei jr trivs bra i Österbotten, där han och hans familj är ”hemma”. Kanske blir han kvar till till slutet av säsongen. Hans familjs positiva inflytande på hans comeback kan bli avgörande.

3 Nyheter (RSS)