" /> " />


Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Arkiv september 2012

Ruth Alice vann Storyslam

03/09/2012 by Gerd-Peter Löcke

Ruth Alice från Åbo/Stockholm charmade med sin utstrålning och sin speciella berättarteknik publiken på Luckan i Helsingfors och fick mest röster i Svenskfinlands fjärde Storyslam.

Ruth ”Alice” Aniansson och Larrie Griffis Konferencieren Larrie Griffis inledde den lekfulla berättartävlingen på Luckan i Helsingfors med en historia om hur människor kan förgylla ens vardag. I finalomgången charmade Ruth ”Alice” Aniansson med sin berättelse om skyddsvägar, ”gassamhället” och svårigheten med olika valsituationer i livet.

Vår ”egen” berättare Gunnar Hilén backade tyvärr ut på grund av veckoslutsjobb i Stockholm. Men i Ruth Alice fick tävlingen en förtjänt vinnare med svenskt blod i ådrarna.

Ruth Alice är född i Stockholm och flyttade som sjuåring till Åbo. Hon är uppvuxen med två språk: finlandssvenska och rikssvenska. Prov på hennes tvåspråkighet fick vi höra under vinnarhistorien, då hon berättade om sin uppväxt. Ruth jobbar som scenpoet och journalist och Ruth Alice är hennes artistnamn.

Svenska Finlands Folkting stod för priset – en resa till Stockholm inklusive ett besök på berättarfestivalen Fabula Festival.

Publicerad i3 Nyheter (RSS)

AFTER WORK - FEST på Kulturkontakt Nord

01/09/2012 by ifisk

Innan Gun Oker-Blom lämnade Kulturkontakt Nord ville hon bjuda alla som varit med i Kulturkontakt Nords verksamhet under de senaste åren på vin, tilltugg och mingel. Bland bjudna gästerna fanns även IFISK:s ordförande Gerd-Peter Löcke.

Faruk-Abu-Chacra och Gun Oker-Blom

Mingel mellan Faruk Abu-Chacra från Egypten och Gun Oker-Blom (foto: Gerd-Peter Löcke)

Den 31 augusti har Gun Oker-Blom verkat i fyra år som direktör för Nifin och efter sammanslagningen 2011 även för Kulturkontakt. Under hennes ledning har verksamheten utvecklas mer till ett nordiskt kulturcenter i bred bemärkelse. Fusionen i augusti 2011mellan två nordiska institutioner med det nya namnet Kulturkontakt Nord har i högre grad engagerat även IFISK i projektet, eftersom Nordens olika invandrarorganisationer har kunnats bättre inkludera i verksamheten.

Så stod invandring och integration i fokus när IFISK:s ordförande och författare Gerd-Peter Löcke intervjuade den danske journalisten och författaren Tarek Omar den 25 januari.

Också biblioteksutrymmet har delvis moderniserats, blivit luftigare och bjuder på intressanta tillställningar. Under den nya ledningen har Kulturkontakt Nord att se fram emot och vi hoppas att samarbete mellan våra organisationer kan utökas.

Ett stort tack till Gun Oker-Blom och Kulturkontakt Nord för ett intressant, spännande och mycket gott samarbete under de senaste fyra åren! Nu ser vi farm emot en dynamisk höst under ledning av dansken Per Voetmann.

Mera om Kulturkontakt Nord.

Publicerad i3 Nyheter (RSS)