Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Ruth Alice vann Storyslam

03/09/2012 av Gerd-Peter Löcke

Ruth Alice från Åbo/Stockholm charmade med sin utstrålning och sin speciella berättarteknik publiken på Luckan i Helsingfors och fick mest röster i Svenskfinlands fjärde Storyslam.

Ruth ”Alice” Aniansson och Larrie Griffis Konferencieren Larrie Griffis inledde den lekfulla berättartävlingen på Luckan i Helsingfors med en historia om hur människor kan förgylla ens vardag. I finalomgången charmade Ruth ”Alice” Aniansson med sin berättelse om skyddsvägar, ”gassamhället” och svårigheten med olika valsituationer i livet.

Vår ”egen” berättare Gunnar Hilén backade tyvärr ut på grund av veckoslutsjobb i Stockholm. Men i Ruth Alice fick tävlingen en förtjänt vinnare med svenskt blod i ådrarna.

Ruth Alice är född i Stockholm och flyttade som sjuåring till Åbo. Hon är uppvuxen med två språk: finlandssvenska och rikssvenska. Prov på hennes tvåspråkighet fick vi höra under vinnarhistorien, då hon berättade om sin uppväxt. Ruth jobbar som scenpoet och journalist och Ruth Alice är hennes artistnamn.

Svenska Finlands Folkting stod för priset – en resa till Stockholm inklusive ett besök på berättarfestivalen Fabula Festival.

3 Nyheter (RSS)