Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

AFTER WORK - FEST på Kulturkontakt Nord

01/09/2012 av ifisk

Innan Gun Oker-Blom lämnade Kulturkontakt Nord ville hon bjuda alla som varit med i Kulturkontakt Nords verksamhet under de senaste åren på vin, tilltugg och mingel. Bland bjudna gästerna fanns även IFISK:s ordförande Gerd-Peter Löcke.

Faruk-Abu-Chacra och Gun Oker-Blom

Mingel mellan Faruk Abu-Chacra från Egypten och Gun Oker-Blom (foto: Gerd-Peter Löcke)

Den 31 augusti har Gun Oker-Blom verkat i fyra år som direktör för Nifin och efter sammanslagningen 2011 även för Kulturkontakt. Under hennes ledning har verksamheten utvecklas mer till ett nordiskt kulturcenter i bred bemärkelse. Fusionen i augusti 2011mellan två nordiska institutioner med det nya namnet Kulturkontakt Nord har i högre grad engagerat även IFISK i projektet, eftersom Nordens olika invandrarorganisationer har kunnats bättre inkludera i verksamheten.

Så stod invandring och integration i fokus när IFISK:s ordförande och författare Gerd-Peter Löcke intervjuade den danske journalisten och författaren Tarek Omar den 25 januari.

Också biblioteksutrymmet har delvis moderniserats, blivit luftigare och bjuder på intressanta tillställningar. Under den nya ledningen har Kulturkontakt Nord att se fram emot och vi hoppas att samarbete mellan våra organisationer kan utökas.

Ett stort tack till Gun Oker-Blom och Kulturkontakt Nord för ett intressant, spännande och mycket gott samarbete under de senaste fyra åren! Nu ser vi farm emot en dynamisk höst under ledning av dansken Per Voetmann.

Mera om Kulturkontakt Nord.

3 Nyheter (RSS)