Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Roman Eremenko Finlands dyraste fotbollsspelare

27/07/2012 av ifisk

Bröderna Alexei jr och Roman Eremenko har följt i pappa Alexeis fotspår och blivit fotbollsproffs. Lillebror Sergei är nu 13 och spelar i Jaros juniorlag. Roman debuterade i Jaro i finländska ligan som 17-åring, värvades till Udinese och är idag Finlands största fotbollsstjärna.

Roman Eremenko Foto: Wikipedia

Liksom storebror Alexei Jr har Roman följt pappa Alexeis fotspår och blivit fotbollsproffs. Storebror var den förebilden för Roman hemma Jakobstad. Han hade visat att det är möjligt att förverkliga drömmen om proffskarriär i de stora ligorna i Europa. Också lillebror Sergei, 13 år, spelar hemma i Jaros juniorlag.

Under sommarsemestern försöker Roman alltid komma hem till Jakobstad. Han var tre år när familjen flyttade dit och det känns för honom att det livet började först här. Han kommer ihåg barndomssomrarna som han fördrivit för det mesta med fotbollen rullande mellan fötterna på olika gräsplaner.

Med 43 landskampar bakom hör han redan till de mera rutinerade spelarna i det finska landslaget. Nu väntar han på att möta nästa år Spanien, sommarens Europamästare.
- Det är otroligt kul att möta sådana spelare och se dem arbeta på närhåll.

Källa: HBL, 13/7/2012 Johan Svenlin

3 Nyheter (RSS)