Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Festivalen 2011

07/07/2011 av ifisk

Festival 2011 Föreningsfestivalen 2011 närmar sig. Festivalen finns till för att erbjuda finlandssvenska föreningar en mötesplats för kunskap, utbyte av tankar, inspiration och informationsspridning samt för nå ut till en bred allmänhet. Temat för årets föreningsfestival, den 2-3 september i Åbo, är integration, generation och jämställdhet.

Med i programmet bl a Emina Arnautovic som talar kring Integrering - inte bara språk. Hon är född i Bosnien och Hercegovina, bor i Närpes sedan 18 år och är medlem i bl a De nyas råd. Enligt Emina behöver en person för att känna sig trygg i samhället uppfylla tre villkor: ett behov och viljan att utvecklas, en stark egen identitet och till sist lära sig det nya språket.

Dessutom talar Troed Troedson om hur vi ska förhålla oss till framtiden eller framhålla förr i tiden. Alexandra Pascalidou föreläser om lönsamhet i olikhet och människovärdets variationer och Jonas Hassen Khemiri om tal versus tystnad.

Det finns ännu lediga platser i de olika arbetsgrupperna. Anmäl dig dock snabbt. Om du vill medverka aktivt vid IFISK:s tält, kontakta gärna ordföranden Gerd-Peter Löcke, info@ifisk.net. Arbetsgruppen kan stå för alla dina kostnader ifall du bor i dubbelrum och använder dig av festivalens gratis transport. Kom ihåg att anmälan (i ditt eget namn) är bindande. Närmare uppgifter på festivalens hemsida.

Rwandagruppens dans- och sångförevisning

Föreningsfestivalen arrangerades första gången år 2005 i Åbo.

3 Nyheter (RSS)