Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Vi kränker inte majoritetens rättigheter

04/06/2011 av Mediaklipp

Gerd-Peter Löcke Samlingspartiets unga anser att det kränker majoritetens rättigheter om man gynnar minoritetsgrupper. Enligt ordförande Wille Rydman är minoritetskvoter och positiv särbehandling ett alarmerande tecken på den "offentliga rasism" som förekommer i Finland.

Rydman anklagar politikerna för dubbelspel och tycker att det inte är trovärdigt att fördöma rasism om man inte samtidigt fördömer positiv särbehandling av minoritetsgrupper. Enligt honom har kvoter skapat en strukturell ojämlikhet, som ökar spänningarna mellan olika grupper.

Vi invandrare är säkert de sista som är efter en särbehandling. Men är du inte uppvuxen i Finland, är många dörrar stängda. För många av oss är det nästan omöjligt att hitta stark lobby som jobbar för din integration, isynnerhet då det gäller svenska. I ett skärpt rasistisk klimat är de politiker, tjänstemän eller föreningsaktiva som jobbar för en lyckad integration oftast den enda lobbyn immigranterna ha. Om deras insats för en bättre integrering av invandrarna och flyktingarna kallas för positiv diskriminering så borde den kunna godkännas även av Wille Rydman.

Gerd-Peter Löcke

Ordförande

2 Ordförandes hörn (RSS)