Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Program mot rasism

30/05/2011 av Mediaklipp

Sannfinländarnas manifest mot diskriminering, rasism och våld presenterades förra veckan. Trots deklarationens lovande rubrik bjöd innehållet inte på några överraskningar. Det var i och för sig redan givet då det blev klart att det är riksdagsledamot Jussi Halla-aho som är författaren.

Det är givetvis bra att partiet skriver att den sannfinländska riksdagsgruppen fördömer all rasism och diskriminering och tar avstånd från allt sådant. Men varningsklockorna börjar ringa då man kan läsa att partiet också fördömer all favorisering av en enskild etnisk, språklig, kulturell, religiös eller annan motsvarande grupp inom arbetsmarknad, undervisning och andra liknande sammanhang.

Sannfinländarna gör sig därmed till talesmän för en linje som går emot såväl vår grundlag som internationella avtal om mänskliga rättigheter som Finland undertecknat.

Läget i dagens Finland kräver resoluta tag och motdrag mot en allmänt ökande rasism och deklarationer från vårt största oppositionsparti, som ifrågasätter skydd av minoriteter. Västra Nyland / Tommy Westerlund

Läs hela artikeln här.

7 Mediaklipp (RSS)