Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Offensiv satsning

20/05/2011 av Mediaklipp

"Det reser 1,8 miljoner personer med tåg förbi Axxell årligen. Det ska vara möjligt att jobba och studera i Karis, men samtidigt bo i huvudstadsregionen eller Åbo”, konstaterar vd:n för Fastighetsbolaget Axxell, Bo Nyman.

Då planerna för det stora bygget presenterades för allmänheten i april 2009 sade Jan Nybom som leder Axxell utbildning Ab att den aktuella platsen valts uttryckligen av logistiska skäl.

"Axxell ska vara lockande långt utanför det traditionella Västnyland. Därför är det oerhört viktigt att skolan finns vid järnvägen", konstaterade vd:n Bo Nyman.

Till Axxells offensiva giv hör att fastigheten inte endast är toppmodern visavi teknik och faciliteter, utan också ekologisk. Skolan kan bli mer lockande om den upplevs som en föregångare. Nybom lade fram siffror som visar att elevkullarna minskar och han sade att Axxell måste räkna med att mer och mer rikta in sig på vuxenutbildning och på nya grupper så som invandrare.

Axxell satsar strategiskt och vill vara redo när konkurrensen om eleverna ytterligare hårdnar. Samtidigt vill man sänka tröskeln också för lärare och annan personal att välja Axxell som arbetsgivare. Niclas Erlin

Läs mer i Västra Nyland

7 Mediaklipp (RSS)