Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

De svaga som måltavla

14/05/2011 av Mediaklipp

NSFAP vill bland annat hindra all icke-finsk invandring till landet och omedelbart utvisa all de icke-finska medborgare som anlänt efter den 1 januari 1970. Enligt nationalsocialisterna kan ingen jude eller muslim vara en del av nationen.


"Vi nationalsocialister vill rädda vårt fosterland, som Finlands regering med alla medel vill förstöra".
"Vår seriösa målsättning är att som officiellt parti ta säte i riksdagen och få ett litet folks röst hörd bland beslutsfattarna i EU, som försöker göra Finland till en stor mottagningscentral och ett u-land, där det inte finns jobb och där folket saknar ett egenvärde".

NSFAP svävar inte på målet. Det är en renodlad nazistisk rörelse som nu, under ledning av Pekka Luoma som utropat sig till Führer, vill ta steget in på partikartan. Just nu går man åt sådant som definierats som icke-finskt, men i framtiden kanske även andra avvikande grupper hamnar i skottgluggen ifall utvecklingen inte stoppas.

Patent- och registerstyrelsen har returnerat föreningens ansökan, bland annat med frågan vad gruppen avser med "nationalsocialism". Men ett mer eller mindre öppet nazistiskt parti skulle troligen och förhoppningsvis ha en så kraftig negativ stämpel att det redan av den orsaken aldrig skulle få någon framgång.

I anständighetens namn och med en blick på historien borde det inte vara möjligt för ett nazistiskt parti att inleda verksamhet i Finland. Niclas Erlin

Läs mera i Västra Nyland

7 Mediaklipp (RSS)