Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Välkommen till Sannfinland!

06/05/2011 av Ordförande

Demokratin kan vara hård ibland. Men vi ska visa respekt. Respekt för Finland, dess lagar, dess folk och dess ledamöter.

Gerd-Peter LöckeVi ska visa respekt. Respekt för Finland, dess lagar, dess folk och dess väljare. Alla som fyllt 18 år har rösträtt. Rösträtten tilldelar folket statsmakten. Så står det i grundlagen. Vi ska visa grundlagen respekt. Sammanlagt 200 ledamöter representerar folket. 191 tog ställning till invandring. 74 ville minska på stöden till invandrare. Åtminstone delvis. 45 drastiskt.

James Hirvisaari är en av dem. Han är nationalistiskt sinnad. Han företräder Suomen Sisu. Hirvisaari hatar tanterna i blomsterhattar. Tantarna talar för mångkultur. Mångkulturen är skyldig till terrordåd. Terrorråd som muslimer utför.

Mångkulturalismen fungerar inte. Enligt Juho Eerola. Också han representerar Suomen Sisu. Finlands sisu tycker inte om vänsterfolkets invandrare. Vänsterfolkets invandrare lever på folkets skatteintäkter. De tar borgarnas pengar. Eerola är borgare. Borgaren från Kotka. Maria Lohela kommer inte från Kotka. Hon är från Egentliga Finland. Lohela är listans enda invalda kvinna. Hon står för en mycket restriktiv invandringspolitik. Invandrarnas inverkan på det finländska samhället är negativ. Enligt Lohela är samhället ingen global socialbyrå. Det finska samhällets socialbyrå. Den har inte råd med det. Den har inte heller en plikt. Inte någon plikt att vara den globala socialbyrån. Den ska inte heller syssla med svenskan. Svenskan som officiellt språk i Finland.

Olli Immonen är 25 år gammal. Han kämpar för folkets frihet. Immonen har lösningen till problemet. Problemet med invandring. Samhället ska begränsa invandring från tredje länder. Invandring av människor som så gott som omöjligt kan anpassa sig. Anpassa sig till det västerländska samhället. Anpassa sig till det sannfinländska samhället. Som vet ingenting om Finlands sisu. Ingenting om den sannfinländska sisun. Alla fyra representerar det nya sannfinländska samhället. Tillsammans med Jussi Halla-aho och Timo Soini hör de till invandringskritikernas elit. De står för 19 procent av Finlands folk. De står för det vad Ollilas brandinggrupp vill. De har ett uppdrag för Finland. De vill lösa världens värsta gissel. De är världens problemlösare. År 2030 är de den rena finländska eliten. Redan nu bor eliten i världens bästa land. Det bästa landet med ett ariskt folk. Välkommen i Sannfinland.

I det sanna Finland läser man Kalevala. Kalevala står för yttrandefrihet. ”Hets mot folkgrupp” ska vara tillåten. Den ska vara inskriven i Finlands lag. Den nuvarande lagparagrafen måste strykas. Den strider mot yttrandefriheten. 72 ledamöter är av annan åsikt. Helt eller delvis. 72 ledarmöter representerar 36 procent av Finlands folk. Vad händer med deras Finland? Var tredje finländare är orolig efter valresultatet. Europa är oroligt efter valresultatet. Valresultatet reflekterar det växande motståndet. Ett växande motstånd mot den europeiska unionen. Motstånd att hjälpa EU:s krisländer. Den försvårar lösandet av kriserna. Kriserna i Grekland, Irland och Portugal. Valresultatet försvagar euron. Det finns euro även i Sannfinland. Ännu.

Jimmie Åkesson är nöjd med valresultatet. Åkesson är sverigedemokrat. Han är nöjd med kritiken mot massinvandring. Han är nöjd med kritiken mot europeisk överstatlighet. Kritiken som fått ett så brett stöd i Finland. Åkesson har förhoppningar. Förhoppningar att valresultatet får en effekt. En effekt på den svenska debatten. Åkesson är välkommen som invandrare. Välkommen i Sannfinland.

Det finns anledning att vara oroad. Oroad över landets nya politik. Gammaldags politik. Landets rena landsbygdskonservatism. Rena gubbkulturen. Stubb, Soini och Ala-aho. Stubb är landets utrikesminister. Minister i den nuvarande regeringen. Stubb försvarar Soini. Han ger blanka kort åt Soini. Kort utan krav. Utan krav att ta avstånd från främlingsfientliga attityder. Avstånd från fennomana kretsar. Avstånd från att alla människor inte har samma värde. Avstånd från fascistoida stämningar. Avstånd från nationalistpopulistiska idéer. Idéer som saknar bredd. Idéer som saknar samhällsansvar. Välkommen till Sannfinland.

Demokratin kan vara hård ibland. Men vi ska visa respekt. Respekt för Finland, dess lagar, dess folk och dess ledamöter. Respekt är förutsättningen att se människan i den invandrade grannen. Respekt lägger grunden för en bättre morgondag.

Gerd-Peter Löcke
Ordförande

2 Ordförandes hörn (RSS)