Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Likheter med 30-talets Tyskland

20/04/2011 av Mediaklipp

De fyra andra medlemmar är i den nationalistiskt sinnade rörelsen Suomen Sisu. Från Tavastlands distrikt gick James Hirvisaari från Asikkala igenom. Han har bland annat bloggat om att det är tanterna i blomsterhattar, det vill säga folk som talar för mångkultur, som egentligen är skyldiga till terrordåd som muslimer utför. Juho Eerola från Kotka har bland annat bloggat om hur mångkulturalismen inte fungerar. Han konstaterar också att där vänsterfolkets invandrare lever på våra skatteintäkter så tar borgarnas invandrare våra pengar.

Riksdagens yngsta invalda, Olli Immonen, 25, grubblar i sin blogg bland annat på hur vi ska kämpa för vår frihet. Han hittar en lösning i att man märkbart begränsar invandring från tredje länder eftersom det är så gott som omöjligt för människor därifrån att anpassa sig till det västerländska samhället.

Listans enda invalda kvinna, Maria Lohela från Egentliga Finlands distrikt, ifrågasätter svenskan som officiellt språk i Finland. Lohela vill dessutom att Finlands invandringspolitik ska vara mycket restriktiv när det gäller invandring vars inverkan på det finländska samhället är negativ. Finland har inte råd eller plikt att verka som en global socialbyrå.

Den färska riksdagskandidaten föreslog även i gårdagens Kaleva att lagparagrafen om ”hets mot folkgrupp” stryks eftersom den begränsar yttrandefriheten. Jeanette Björkqvist

Läs mera på HBL

7 Mediaklipp (RSS)