Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

"Wikileaks berömmer Eva Biaudet"

12/03/2011 av Gerd-Peter Löcke

Wikileaks är känt för publicering av hemliga dokument. Också namnet Eva Biaudet hitter vi i Wikileads avslöjningar. Men i stället för att avslöja eventuella skandaler kring hennes person beskriver Wikileaks henne närmare som en förebild i kampen mot människohandeln. Och vi kan konstatera att Wikileaks även ta upp positiva utlåtanden då det gäller den amerikanska utrikespolitiken. Människohandel är som vi kan läsa en av de frågor som den amerikanska regeringen prioriterar i sin utrikespolitik.

Eva BiaudetEva Biaudet själv tycker att FBI stötte henne i sitt arbete i OSSE (länk!!) med aktiva insatser i kampen mot . människohandel. Att hon gjorde ett bra arbete i OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa ) tycker även den amerikanska utrikesministern Hillary Clinton som personligen tackade henne för hennes insatser i kampen mot modern slavhandel. Men också vanliga finländare på gatan kommer fram till henne för att tacka henne för hennes insatser. Däremot samlas de som inte gillar henne närmast på invandrarfientliga nätforum eller bombarderar henne med anonymtmejl.

Hennes erfarenheter som OSSE-tjänsteman hjälper henne mycket i sitt nya arbete som minoritetsombudsman, där hon också ska övervaka Finlands arbete mot människohandel. I sitt nya arbete följer Eva Biaudet noga med den offentliga diskussionen kring invandringen. Om det senaste lagförslag om att utvidga minoritetsombudsmannens uppgifter antas av riksdagen, skulle ombudsmannen se till att ingen människa diskrimineras för egenskaper som ålder, språk, religion, politisk övertygelse, familjeförhållanden, hälsotillstånd, funktionshinder och sexuell läggning. Om lagändringen blir verklighet skulle vi invandrare, som inte får offentlig service på svenska, kunna klaga hos Biaudets byrå.

Det vore viktigt för oss alla att veta så mycket som möjlig om all etnisk diskrimering invandrarna är utsatta för. Därför stöder jagfullt Eva Biaudets strävande att kunna jobba som minoritetsombudsman under en längre period. Endast då kan vi på lång sikt åstadkomma något sådant som kan återspeglas i den kommande internationella integrationsindexen (MIPEX).

Eva Biaudet är född 1979. Hon var riksdagsledamot 1991–2006 och omsorgsminister 1999–00 samt 2002–03. , 2007–2010 var hon särskild representant för bekämpning av människohandel i OSSE. Från och med 2010 är hon minoritetsombudsman. "Din bil är tysk, din vodka rysk, din pizza italiensk, din kebab turkisk, din demokrati grekisk, ditt kaffe brasilianskt, dina filmer amerikanska, din skjorta indisk, din olja saudiarabisk, din elektronik kinesisk, dina siffror arabiska, dina bokstäver latinska och du klagar över att din granne är invandrare," får vi läsa på hennes Facebook-sida.

3 Nyheter (RSS)