Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Varför till riksdagen?

12/02/2011 av ifisk

Ahmed Hassan är född i Somalien i en somalisk familj och kom till Finland i början av 1990-talet som nioåring. Han växte upp i Helsingfors och har studerat förvaltning och ledarskap på universitet i London. För tillfället studerar han på Svenska handelshögskolan i Helsingfors. Han har också ett stort idrottsintresse, framförallt fotboll ligger honom nära hjärtat. Men även att resa och se nya länder och kulturer är en viktig del av hans liv.

Ahmed Hassan- Jag har alltid vetat vad jag vill bli, politiker, seriös ambitiös med tydliga resultatmål på agendan. För att kunna uppnå mina mål vill jag arbeta för en fungerande mångkultur, där individens frihet samt socialliberala rättigheter och skyldigheter lyfts fram.

Ahmed vill arbeta för ett Finland som tillvaratar den potential och kunskap som människor med utländsk bakgrund har, det vill säga en bättre och mer inkluderande integrationspolitik än idag. Enligt Ahmed borde samhället satsa mera på utbildnings- och arbetspolitik där alla har möjligheter att vara med. Finland ska vara möjligheternas land.

- Jag vill tillvara de möjligheter som samarbete över språk- och kulturgränserna ger. Men också de nationella gränserna. Finland ska vara en del av det internationella samarbetet.

Ahmed Hassan ställer upp i riksdagsvalet för Svenska folkpartiet i Helsingfors

Läs mera om Ahmed Hassan på hans hemsida.

3 Nyheter (RSS)