Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

De nyas råd 2011

01/02/2011 av Gerd-Peter Löcke

Nu har Johan Andersson tagit över som värd för rådet. Den första diskussionen den 24 januari handlade om bortklemade finländare. Susan Haraldson, Ilya Spiegel och Richard Owusu gav sin syn på Finlands bidrag och välfärdstjänster samtidigt som de berättade hur samhället tar hand om medborgarna i deras hemländer USA, Ryssland och Ghana.

Utöver Susan och Richard har rådet fått även Simona Savin-Gardberg och Modou Sidibeh som nya medlemmar. Ungdomsledaren Modou Sidibeh kommer ursprungligen från Gambia, är i dag svensk medborgare och bosatt i Finland. Socionomen Simona Savin-Gardberg är hemma från Rumänien och har jobbat bland annat med romarna i Helsingfors.

Under vårens lopp ska rådet diskuterabland annat terrorismens tidevarv, Ryssland som den gigantiska grannen i öster samt jämställdhet vs jämlikhet i samband med den internationella kvinnodagen. Inför valet ska vi ha en demokratidiskussion och efter valet analyserar vi valresultatet och drar slutsatser för vad det kan innebära för invandringen. De nyas råd avslutar säsongen den 13 juni med en framtidsdiskussion.


De nyas råd sänds den 7 och 21 februari, 7 och 21 mars, 4 och 18 april, 2, 16 och 30 maj samt den 13 juni.
Frågeställningarna och rubrikerna för programmen kommer att utvecklas och finslipas under vårens lopp. Men det löner sig i alla fall att håller sig ajour med vad som händer i blattedammen.

.

”De Nyas råd” ingår i programmet Slaget efter tolv, Svenskfinlands dagliga slagfält - ett direktsänt debattforum.

3 Nyheter (RSS)