Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Djurens Karneval

31/01/2011 av Gerd-Peter Löcke

Konserten med musik av Camille Saint -Saëns var den andra delen i John Emanuelssons konsertserie "Midvintermusik i Östra Helsingfors”. Publiken njöt av lyssnande, improvisation och fritt skapande.


Mia Portin, John Emanuelsson och Via Regale

Egentligen komponerade Camille Saint -Saëns år 1886 "Djurens Karneval" för sin familj. Men efter hans död har musikserien blivit en populär och barnkär komposition som även uppvisas som revy och musikteater.

I Nordhusets var det musikern John Emanuelsson och skådespelerskan Mia Portin som tillsamman med Kammarensemble Via Regale levandegjorde karaktärisering av olika djur.

Den drygt 30 minuter långa konserten var ett perfekt sätt för barnen att uppleva klassisk musik och djurens olika karaktär.
- Det är för mig personligen en mycket viktig sak att kunna erbjuda musik live i en tid då det mycket laddas ned via nätet, konsumeras, för att sedan kanske glömmas bort. Min strävan och förhoppning är att förmedla en upplevelse som kanske t.o.m, räcker livet ut, säger John, konstnärlig ledare för Midvintermusik i Östra Helsingfors.

.

.

3 Nyheter (RSS)