Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

UNICEF-rundan för Afrika

19/01/2011 av Ordförande

Som varje år kommer även inom de närmaste veckorna 180 000 finländska barn och ungdomar att delta i UNICEF:s skolevenemang. För de svenska lågstadieeleverna har UNICEF-rundan alltid varit en stor händelse. Samarbete med skolorna erbjuder alla elever en möjlighet att vara en del av det globala hjälparbetet från barn till barn och stöda UNICEF:s, Nelson Mandelas stiftelses och Hamburg Societys gemensamma projekt Schools for Africa. Målsättningen med kampanjens andra skede 2010-2015 är att bygga UNICEF:s barnvänliga skolor i Afrikas 11 fattigaste länder och att 8 miljoner barn ska få kvalitativ grundutbildning.

Idén med skolans UNICEF-runda är att samla ihop så många klistermärken som möjligt genom att sätt röra sig utomhus. Ett klistermärke fås för varje kilometer / motionsprestation. Innan rundan skaffar eleven ”sponsorer” ur sin närmaste krets.

Som sponsor kan också du stöda jippot genom att donera en valbar summa för varje kilometer/motionsprestation eleven har gått/utfört. För 17 € kan ett barn skaffa skolböcker för en elev i Rwanda, för 30 € en hel utbildningsdag för en lärare i Rwanda.

Rwandagruppen har i alla år varit en av IFISK:s bärande krafter och vi därför anser det angeläget att stöda kampanjen med möjligast många sponsorer.

Evariste Habiyakare, Jean Claude Mutiganda, Jean D’Amour Banyanga (ordinariemedlemmar)
Gerd-Peter Löcke (ordförande)

Läs mera om UNICEF:s samarbete med skolor här.

2 Ordförandes hörn (RSS), 3 Nyheter (RSS)