Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Johan Andersson tar över ”De nyas råd”

09/01/2011 av ifisk

Vår kanske mest uppskattade forum under 2010 har varit Radio Vegas inslag ”De Nyas råd” som ingår i programmet Slaget efter tolv, Svenskfinlands dagliga slagfält - ett direktsänt debattforum. Bland annat har Emina Arnautovic, Gerd-Peter Löcke, Ilya Spiegel och Tanja Ljungqvist regelbundet deltagit i programmet.

Värden Hasse Sundquist hinner inte mera med att dra de nyas råd på grund av andra arbetsuppgifter. Det var med visst vemod han lämnade De nya råd.
- Det har varit roligt att göra program tillsammans med er. Programmet har väckt positiv genklang här hos oss på Svenska Yle och bland publiken och fortsätter givetvis också under 2011, tackade Hasse.

Nu är det Johan Andersson som kommer att ta över som värd för rådet. Johan vikarierade Hasse redan flera gånger i våras. Han är själv ursprungligen från Sverige och är blatte/nyfinländare som de övriga deltagarna. Johan blev känt då han som duktig studerande på Hanken i Helsingfors var på väg uppåt i finansieringsbranschen. Men plötsligt fann han Rasta religionen och övergav alla tidigare planer och blev reggaemusikern Iya Karna.

Vi tror att det nya rådet blir riktigt bra även i fortsättningen, kanske ännu bättre när vi alla har samma utgångspunkt: invandrare, nyfinländare, flyktingar, utlänningar, blattar ...

Alla tidigare inslag finns på Yle arena

3 Nyheter (RSS)