Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Alla muslimer är inte terrorister ...

14/12/2010 av Mediaklipp

Hipsu Jag blir så innerligt trött på att allt och alla alltid ska dras över samma kam när det gäller muslimer och islam. Vad är det med folk som genast det handlar om en person som begår något brott och råkar vara muslim, eller bara "invandrare" (alltså alla med mörkare hudfärg; människor som jag, inflyttad nordbo, räknas inte som invandrare), så tycker de att "alla muslimer" eller "alla invandrare" eller "jävla islam" är smuts och hemska och våldsamma och onda och hatiska och vildar och djur och - framför allt - terrorister?

Hur kommer det sig att "muslim spränger sig själv och omgivning i luften = alla muslimer är terrorister"? Men inte "en man våldtar kvinnor = alla män är våldtäktsmän" eller "en katolsk präst utnyttjar barn = alla katoliker utnyttjar barn"?

Sluta tala om religioner och hudfärg, och inse att det handlar om enskilda individers och mindre grupperingars radikala och vansinniga handlingar, som i samma veva smutskastas islam och gör levernet för andra muslimer riktigt svårt i de länder där hatet mot dem ökar i takt med att liknande dåd sker.

Suck och stön

Läs mera på bloggen ”hipsu”

7 Mediaklipp (RSS)