Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Ryktesvägen att få veta om rehab

19/12/2010 av Mediaklipp

Vaknade tidigt i morse och hade värk i vänstra fotleden. Jag är rädd att vänstra benet och foten ska bli lika dåliga som högra för då blir det problem. Jag förlitar mig helt på vänstra foten och benet då jag står och går, känns som om jag skulle vara enbent. Högra foten vill ju inte alltid samarbeta och göra det jag vill, fotleden är helt stel.

Så roligt det skulle ha varit att få vara på rehab under den gångna veckan då flera als-sjuka varit med. Men det ser ut som om jag aldrig har möjlighet att få delta då andra med samma sjukdom är på plats. Hade gärna träffat andra i samma situation och fått utbyta lite tankar och erfarenheter. Vet inte när, var, hur och vem som ordnar det och vem som väljer vilka som får delta men jag finns antagligen inte med på några listor eller förteckningar över als-sjuka. Kanske det inte finns upp någonstans att jag är sjuk, kanske jag bara inbillar mig, kanske ingen vet om att jag har als?? Känns lite konstigt men jag är väl inte värd att ödsla tid och pengar på antar jag för jag ska ju snart dö.

Hoppas i alla fall att det inte har något att göra med att jag är ”invandrare”. Är det jag som ska tjata om att få åka på rehab, ingen har nånsin berättat det för mig utan det var ryktesvägen jag fick veta om den rehab som finns. En inte helt angenäm känsla finns kvar nånstans i hjärnan men snart finns jag inte mer och då är det här historia.

Önskar alla en skön fjärde advent!

Läs mera om Getas liv på hennes blogg

7 Mediaklipp (RSS)