Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Migrationsbiblioteket omfattar litteratur om invandrare

25/12/2010 av ifisk

Migrationsbiblioteket är en del av Migrationsverkets enhet för juridisk service och länderinformation. Migrationsbibliotekets samling omfattar litteratur om invandrare och företeelser som hör nära ihop med flyttningsrörelsen samt om förhållandena i utreseländerna. Övriga viktiga ämnesområden är flykting- och migrationspolitik, rasism och etniska relationer, övriga frågor som gäller flyktingskap samt integration.

Arbetet började med att dataföra nya och okatalogiserade böcker samt de viktigaste verken om migration som publicerats på 1900-talet. År 1999 blev databasen tillgänglig på internet. Bibliotekets samling omfattar ca 12 000 katalogförda publikationer som ansluter sig till migration. Samlingen utökas med tanke på behoven hos dem som arbetar med migrationsfrågor.

På biblioteket ordnas också föreläsningar och diskussioner. Verkets länderinformationsforskare och utomstående sakkunniga föreläser om aktuella ämnen. Sökning i bibliotekets online-databas finns dock endast på finska och på engelska.

Läs mera om migrationsbiblioteket

3 Nyheter (RSS)