Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Varför får invandrare inte vara människor?

30/11/2010 av Mediaklipp

Idag hade jag en diskussion som gjorde mig illamående. Jag kan bara inte förstå varför flyktingar, asylsökanden eller invandrare inte får vara människor, utan borde vara någon sorts B-klassens människor/varelser utan behov, drömmar, krav och viljor.

Nu känns det extra bra att jag idag blev lovad sommarjobb var jag kan fortsätta vara en brobryggare mellan dessa trångsynta typer och invandrare. Även om man nu inte behöver ha ett jobb inom det här området för att vara en sådan. Det kan ju vem som helst, när som helst vara. Önskar att många skulle ha de som nyårslöfte i år.

”Sandra är statsvetare, jobbade mär ed integration på asylcentralen för att sedan ta en paus från Finland och själv vara invandrare i Frankrike.

Till Sandras blogg

7 Mediaklipp (RSS)