Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Mediaklipp 30 – 31 augusti 2010

07/09/2010 av ifisk

Sannfinländarna vill ha två ministerposter
Sannfinländarna har som målsättning att få in 15 riksdagsledamöter i riksdagsvalet nästa vår. Partiet vill också ha två ministerposter, säger partiordförande Timo Soini.
Enligt Soini borde 15 ledamöter betyda att Sannfinländarna är med i regeringsförhandlingarna. I regeringen är partiet intresserat av ministerposterna inom handels- och industriministeriet och inrikesministeriet. Soini sade att Sannfinländarna och de Gröna knappast ryms i samma regering under nästa valperiod.
Under sitt sommarmöte i Borgå krävde partiet också att energiskattereformen slopas, invandringspolitiken förnyas och en sysselsättande finanspolitik.
Publicerad 30/08/2010 Svenska Yle Nyheter

Biaudet kräver utredning om människohandel
Minoritetsombudsman Eva Biaudet har bett om en utredning av Migrationsverket kring hur man strävat efter att identifiera offer för människohandel i samband med behandlingen av ansökningar om familjeåterförening. Migrationsverket har lyft fram människohandeln i samband med återföreningen av somaliska familjer.
Biaudet förundrar sig över att Migrationsverket ofta misstänker människohandel, men ändå inte har fört ett enda fall vidare till systemet för att hjälpa offren.
I Finland finns ett i lag fastställt system för att hjälpa offer för människohandel. För att ett fall ska föras vidare räcker att det finns misstankar om människohandel.
Biaudet säger att hon hoppas att inga fosterbarn har nekats inträde till Finland på grund av misstankarna. Migrationsverket ska ge sitt svar senast den 10 september.
Publicerad 30/08/2010 Svenska Yle Nyheter

Egyptisk farmor får stanna tills vidare
Den egyptiska farmodern Eveline Fadayel har fått uppskov på avvisningen från Finland. Europadomstolen för mänskliga rättigheter har förnyat sitt temporära beslut som hindrar en avvisning. Beslutet gäller tills vidare.
Fadayel har lämnat in det detaljerade läkarintyget som Europadomstolen bett om. Utrikesministeriet uppger att Finlands regering fått skrivelsen med läkarintyg till kännedom.
Publicerad 30/8/2010 FNB

7 Mediaklipp (RSS)