Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Svenska Teatern öppnade dörrarna på Alexandersteatern

14/08/2010 av ifisk

Med anledning av den pågående renoveringen i teaterhuset på Skillnaden har verksamheten flyttats till Alexandersteatern och Den Lilla Skillnaden i Dianaparken. Det nya spelåret 2010-2011 invigdes den 12 september under festliga former på Alexandersteaterns stora scen. Stolt presenterade teaterchef Johan Storgård teaterns breda repertoar.

Konferenciererna Anna Hultin och Riko Eklundh roade en fullsatt salong med anekdoter och guidade oss genom höstens digra utbud. Bland de inbjudna gäster fanns ifiskarna Elena Hellberg-Hirn och arbetsgruppens ordförande Gerd-Peter Löcke. Elena och teaterns informatör och marknadsförare David Lindström (se foton) hittade gemensamma intressen och talade länge om symbolernas betydelse.

Svenska teatern ser det som en självklarhet att se sig omkring efter viktiga historier som passar den tid vi lever i. Bland annat får vi se en unik scenversion av Ingmar Bergmans Fanny och Alexander. Och med pjäsen Alla Älskar Bernie Madoff kommer vi att uppleva en börshaj, som nästan fick världsekonomin att kantra, inpå livet.

På Svenska Teaterns jobbar även Tanja Ljungqvist från Sibirien och Andreas Muller-Libenau från Tyskland. Vi hoppas att vi kan ordna ett ifisk-besök på den tillfälliga teatern under höstens lopp.

Läs teaterns repertoartidningen Första raden digitalt

3 Nyheter (RSS)