Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Integration är inget att kompromissa om

18/06/2010 av Tanja Ljungqvist


"Årets aktivaste"
Tanja Ljungqvist

[zoom]
Jag är glad över att ordförande Stefan Wallin som i sitt öppningstal på partidagen slog fast att SFP inte kompromisser med det som är rätt. Jag är glad och stolt över ett parti som vågar stå för det som är rätt. Jag är stolt över minister Astrid Thors som rakryggat stå för det som är rätt – också under hot.

Vi går mot ett riksdagsval där invandringspolitiken garanterat kommer att vara en av de viktigaste frågor. Jag är glad över att fungera som ordförande för SFP:s integrationspolitiska utskott, där vi försökt vara aktiva och hjälpa partiet med vår sakkunskap i integrationsfrågor.

Det finns partier som säger att Finland inte behöver invandrare, de som säger att invandrare tar jobben av finländare. Till dem vill jag säga att jag tror att enda sättet att bli av med arbetslösheten är att vårt samhälle i stället för att stänger in sig blir mera öppet. Jag talar för att ett öppet samhälle där alla känner sig trygg och välkomna. Och detta är inget att kompromissa om. Invandrare måst komma in i det finländska samhället.
Vi behöver varandra och jag är övertygad om att vi alla utvecklas till det bättre när vi lär känna varandra.

4 Brännpunkt (RSS)