Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Multikulturell mansgrupp fortsätter

23/05/2010 av ifisk


Ifisks multikulturella mansgrupp träffas tisdag 25.5 för att diskuteramanlighet, roller och jämställdhet i allmänhet, men i synnerhet sådanakultur- och genusrelaterade kollisioner som en invandrarman kan råka utför i det finländska samhället. Gruppen jobbar (i huvudsak på svenska)med den egna manligheten, känslor och attityder på ett personligt plan. Vi träffas nu den sista gången innan sommaren, alltså tisdag 25.5 kl 17på Fredshemmet, Dagmarsgatan 13 B 7, i främre Tölö. Nya medlemmarvälkomna, ta din kompis med. Försenar du dig, ring 09 444529.
Välkommen!

I en mansgrupp diskuteras förutom manlighet i allmänhet, genus, roller, jämställdhet, samhälle, jobb, mäns rättigheter och mänskliga relationer men i synnerhet då den egna manlighten, känslor och attityder på ett personligt plan. Man strävar att bli medveten om alla följder av att ha uppfostrats till man, hur den egna manligheten har byggts upp, hur den manifesteras och uppehålls.

Enda kravet för deltagande i en mansgrupp är ett öppet sinnelag och ett genuint intresse för och villighet att diskutera, analysera och jobba med den egna manligheten och att uttrycka och dela erfarenheter och känslor.

Nästa mansfrukost är tisdag 11.5 kl 17. De senaste uppgifter om ifisk finns alltid på twitter @agifisk.

3 Nyheter (RSS)