Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Migrationsminister Astrid Thors gör ett fantastiskt arbete!

12/04/2010 av Tanja Ljungqvist


Tanja Ljungqvist
Det är med fasa man har kunnat se hur migrationsminister Astrid Thors får utstå angrepp av den mest osmakliga sort. De senaste mordhoten är bara en naturlig utveckling av den våg av desinformation och hatpropaganda som den senaste tiden fått allt mera fotfäste i vårt land. Att det finns sjuka personer som hotar andra till livet för deras arbete är en sak, men mera oroväckande är den likgiltighet, och den vilja att rida på främlingsfientliga vågor som flera partier gett sig in på. När samlingspartiets ungdomsorganisations ordförande går ut med att Finland skall upphöra med att ta emot kvotflyktingar är det ingalunda det första tecknet på att man gärna rider på främlingsfientligheten. Att sedan några ungdomspolitiker går ut med dementerande uttalanden är det ett sätt att försöka äta kakan och ha den kvar. Skulle ordföranden ha avsatts skulle protesterna vara mera trovärdiga.

Jag finner det också oroväckande att minister Thors har lämnats mycket ensam när det gäller att försvara regeringens gemensamma flykting, immigrations och integrationspolitik. Var finns de rakryggade ministrarna som försvarar regeringens linje? Förutom minister Wallin har det varit oförlåtligt tyst från regeringshåll.

I alla tider har människor flyttat på sig, även från Finland har man flyttat över hela världen, under vissa tider i stora massor. Nu får vi vara tacksamma över att Finland är ett land man vill komma till. Ett samhälle där människor från olika länder lever tillsammans är ett rikt samhälle. Finland är beroende av invandring, inte bara för att ekonomin skall hållas vital, utan också för att det berikar vår kultur och främjar välmåendet. Vår egen kultur är ingalunda hotad - snarare berikas vår kultur av en god invandrar och integrationspolitik.

Svenska folkpartiets syn på immigrations grundar sig på det integrationspolitiska programmet som finns att läsa på sfp.fi. Man kunde väl sätta sig in i partiets linje innan man utsätter minister Thors, eller nån annan för osakliga påhopp.

Tanja Ljungqvist
Ordförande för SFP:s integrationspolitiska utskott

3 Nyheter (RSS), 4 Brännpunkt (RSS)