Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Ny multikulturell mansgrupp startar i Helsingfors

08/04/2010 av ifisk


Ifisk startar tillsammans med Svenska Fredsvänner i Helsingfors en multikulturell mansgrupp. I den diskuteras manlighet, roller och jämställdhet i allmänhet, men i synnerhet sådana kultur- och genusrelaterade kollisioner som en invandrarman kan råka ut för i det finländska samhället. Man jobbar med den egna manligheten, känslor och attityder på ett personligt plan. Gruppen är gratis och fungerar ihuvudsak på svenska. Den multikulturella mansgruppen startar tisdag 13.4 kl 17 på Fredshemmet, Dagmarsgatan 13 B 7, i främre Tölö (försenar du dig, ring 09 444529).

Mansfrukostarna på Cafe Machiato på Hansabron i Östra Centrum fortsätter som tidigare varannan lördag. Nästa mansfrukost är lördag 10.4 kl 10.30. Under en mansfrukost pratar man väldigt allmänt om sina erfarenheter av att leva som man och invandrare i Finland.

Mera information om mansgruppen och mansfrukostarna får du av Gerd-Peter (info@ifisk.net), Fredrik (044 0522120) eller Bert (040 5477227).

Välkommen!

I en mansgrupp diskuteras förutom manlighet i allmänhet, genus, roller, jämställdhet, samhälle, jobb, mäns rättigheter och mänskliga relationer men i synnerhet då den egna manlighten, känslor och attityder på ett personligt plan. Man strävar att bli medveten om alla följder av att ha uppfostrats till man, hur den egna manligheten har byggts upp, hur den manifesteras och uppehålls.

Enda kravet för deltagande i en mansgrupp är ett öppet sinnelag och ett genuint intresse för och villighet att diskutera, analysera och jobba med den egna manligheten och att uttrycka och dela erfarenheter och känslor.

Nästa mansfrukost är tisdag 20.3.
De nyaste uppgifter om ifisk får på twitter @agifisk.

3 Nyheter (RSS)