Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Kulturfest i multikulturell anda

09/02/2010 av Gerd-Peter Löcke


Oktay Kemeri

Fabiane Laube
På lördagen den 5 februari var det dags för kulturfest i Haga lågstadieskola med drama, musik, sagodans och lite annat smått och gott som lockade mycket folk. Tillsammans med min fru var vi intresserade av invandrarbarnens integration i skolans verksamhet.

Kulturfesten inleddes av en mycket stilig gentleman som föreställde Runeberg som tillsammans med sin kollega, båda från klass 4, ledde oss genom programmet. Det blev sex framträdanden i ett program som innehöll något för alla åldrar och musiksmaker.

Bland annat kunde vi skapa bekantskap med den fattiga riddaren (Oktay Kemeri) som lyckas vinna den vackra prinsessans kärlek. Annegårdens dramagrupp/klass 2 hade själv skrivit manuskriptet. Lite mera hjälp behövde sagodansgruppen med elever från förskolan och klass 1 med danspjäsen ’Oj, så det regnar’ med bland annat Stella Maurizi. Sällan har man kunnat njuta så här mycket av ”ösregn”.

Drama i Shakespeares anda uppfördes av dramaklubben från klasserna 4 och 5. En bärande roll i pjäsen hade Francine Mabinda. Musikalen ’Boom Chica Boom’ omfattade allt från opera till pop. 4 Kids Club med klubbledaren Fabiane Laube visade hur roligt engelska kan vara för klasserna 1-3.

Stella Maurizi
[zoom]
Francine Mabinda
[zoom]
Nu glömde jag helt att skriva om integreringen. Jo den fanns i form av en mångkulturell anda som man sällan får uppleva i en skola. Och barnen har all möjlighet att bära med sig denna anda hela sitt liv. Både, min fru och jag, fick uppleva ett underhållande och högklassiskt inslag i vintermörkret. Att arrangemanget kunde genomföras berodde mycket på föräldraföreningens enorma frivilliga insats.

Gerd-Peter Löcke

3 Nyheter (RSS)