Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Verksamheten för år 2010 har inletts

18/12/2009 av ifisk



Svenska kulturfonden har inlett behandlingen av vår ansökan för utvecklande och bevarande av invandrares intressen för svenskan och den finlandssvenska kulturen.

Bakgrund
I egenskap av kulturfondens ordförande startade Pär Stenbäck i början av 2000-talet Framtidsprojektet och var en av de drivande krafterna bakom arbetsgruppen IFISK. I november sama år grundade Robert Portman från Yle, Michaela Stenbäck från Caisa och Gerd-Peter Löcke arbetsgruppen IFISK som ett forum, där personer med utländsk bakgrund sammankommer för att umgås och utbyta information på svenska. Den nya ansökan är således vår tionde. Redan i tio år har IFISK varit en viktig länk till dem som känt att integreringen gått lättare på svenska. Som minoritet inom minoriteten kan vi vara stolta över vårt unika ansvar.

Motto för 2010
Vi är kallade att tjäna varandra

Syfte och ändamål
Vi vill fokusera på hur blattar (svenskspråkiga nyfinlandssvenskar) kan integreras i det lokala samhället. Särskilt personer med specifika intressen och kunskaper inom musik, poesi, sport, vetenskap och politik är välkomna att aktivt delta i verksamheten. Med vårt arbete vill vi nå personer i Svenskfinland, särskilt barn (andra generationens invandrare) och de äldre. Dessutom myndigheter och olika organisationer som vill bekanta sig med "blattarnas" lifestyle.

3 Nyheter (RSS)