Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

IFISK med i Svenskfinlands första berättartävling

23/09/2009 av ifisk


Gerd-Peter Löcke
En av våra mest uppskattade arbetskretsar är projektet ”Lingva poetica”, där blattar skriver poesi och prosa på svenska. Utöver skrivande har vi publicerat flera poesihäften, varit med i olika antologier och deltagit i olika evenemang.

Svenskfinlands första berättartävling ordnades den 19 september på Kåren i Åbo! Sammanlagt 9 berättare från olika delar av Svenskfinland deltog och bjöd på spännande och personliga berättelser. Bland dem fanns även ifiskare Gerd-Peter Löcke från Tyskland. Att han som blatte inte var med i finalen var väntad, men det var skojigt att få vara med och skriva historia. Och återigen gav vi ett bevis på vår delaktighet i det finlandssvenska kulturlivet. Detta uppskattade även Radio Vega som tog med hans berättelse i programmet Lördax.

Storyslam är en underhållande tävling med aktiv publik där det bjuds på berättande i alla dess former, improvisation, legender, personligt upplevda historier, skrönor och mycket mera! Av nio deltagare valdes Leo Lötman till segrare. Som vinnare deltar han i de Nordiska berättarmästerskapen som ordnas i Köpenhamn den 29 november där Finland för första gången deltar tillsammans med Sverige, Norge och Danmark.

Berättartävlingen ordnades av Sydkustens landskapsförbund () och är startskottet för projektet Nordiska Röster!Läs mer om berättartävlingar.

3 Nyheter (RSS), 5 Lingva poetica (RSS)