Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Integration som demokratiskt mervärde

30/05/2009 av ifisk



Oge Eneh
Kulturproducente OGE ENEH är pedagogie magister från Helsingfors universitet, född i Nigeria (Biafra) och har bott i Finland sedan1985. Oge vill göra integration till ett demokratiskt värde både in EU och i Finland. Oge är helt på samma linje som ifisk, där hon påpekar att många män och kvinnor med invandrarbakgrund har åstadkommit mycket gott i Finland. Vi behöver arbeta tillsammans för att lyfta fram dessa som exempel i ett mångkulturellt Finlandett eropeiskt Finland som en del av den globala byn.

Som kulturproducent står Oge för flera projekt, bland annat cultural competence, culture diversitycross-cultural team building and communication skills för till exempel Borelias Neste, Nokia, Finlands utrikesministerium samt finska polismyndigheter.

Även i EU vill Oge fortsättningsvis jobba för bättre integration som ett demokratiskt värde: Mångfald innebär att det är bättre för alla" i Finland, Finland i Europa samt ett bättre Europa för alla dess medborgare. Dessutom stöder hon utvecklingen av samarbetsstrategier mellan EU och utvecklingsländer på gräsrotsnivå. Oge har kandidatnummer 128.

Mer om Oge
Uppdaterad: 07/06/2009 12:51

3 Nyheter (RSS)