Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Gerd-Peter Löcke ledde Folkhälsans första mansfrukost

07/05/2009 av ifisk




[zoom]
Knyt nya manskontakter över en kopp kaffe. Det är tanken bakom Mansfrukost, Folkhälsans nya forum för män som har behov av att prata av sig i sällskap av andra män. Ytterligare en gång har blattar lyckats med en initiativ som kommer att hitta sin plats i Svenskfinland. Via regelbundna mansträffar ska deltagarna kunna bygga upp ett större socialt nätverk som stöd i vardagen.

Gerd-Peter jobbar själv för Folkhälsans barnvårdenhet och är medlem i föreningen Folkhälsan i Botbyregionen, en lokal folkhälsanförening med ett 60-tal medlemmar. Föreningen har levt på sparlåga de senaste åren, men vill igen blomstra upp. Bland blattar fanns redan länge längtan efter en sprit- och rökfri träff för prat man till man. Och Folkhälsan är den institution som kanske har de bästa förutsättningar att förverkliga det nya forumet.

Många känner till Folkhälsans Lucia och äldre-/serviceboende. Men Folkhälsan har även ett eget projekt kring pojkar, alkohol och mansrollen. ANTON är ett alkoholförebyggande projekt med finlandssvenska pojkar i åldern 11-16 år som främsta målgrupp.

Också ifisk oroar sig för hur män mår, att de kanske inte riktigt hittar sin plats i samhället, att många har problem med alkoholen och att självmordskvoten är tre gånger högre hos män än hos kvinnor. Därför vill vi ge allt vår stöd till Folkhälsans nya forum för män.

Välkommen med i Folkhälsans föreningsverksamhet.

3 Nyheter (RSS)