Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Mansprat över morgonmålet

09/03/2009 av ifisk


Mansfrukost
[zoom]


Folkhälsans förening i Botbyregionen har hunnit med två mansfruskoster. Hittills var med nio män från fem olika länder. Initiativtagare var ifisk:s ordförande Gerd-Peter Löcke från Tyskland. Folkhälsan har i sin medlemtidning 2009/1 uppskattat hans insatser att organisera regelbundet återkommande mansträffar över lördagsmorgonmålet.

Bland annat skiver Petra Sjöblom att Gerd-Peter ”Löcke sitter på information som han nu vill omsätta i ett positivpraktiskt sammanhang i form frukostträffen för män.” Vidare får vi läsa att han inte sticker under stol med det faktum att han oroar sig för hur män mår, att de kanske inte riktigt hittar sin plats i samhället, att många har problem med alkoholen och nämner bland annat att självmordskvoten är betydligt högre hos män än hos kvinnor.”

Gerd-Peter vet att många män upplever ett behov av att prata om olika saker men saknar de rätta nätverken och att alla män inte vill bygga nätverk över ett ölstop på krogen.

Mansprat är det första försöket att kombinera blattarnas intresse med Folkhälsans strävan efter hälsofrämjande tänkande som verksamheter når ut till människor i alla åldrar i Svenskfinland.

Nästa mansfrukost går av stapeln lördagen den 25 april kl. 10:30 på café Machiato i Östra Centrum (vid Hansabron).

Mer om Folkhälsan
Uppdaterad: 13/04/2009 11:20

3 Nyheter (RSS)