Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

BRIDGE front office öppnade dörrarna

17/08/2008 av Elena Hellberg-Hirn




Elena Hellberg-Hirn
På måndagen den 11 september hade jag nöjet att vara med då Luckan i Helsingfors satt i gång med sin nya informationstjänst för invandrare i huvudstadsregionen. Bland annat vill projektet hjälpa invandrare att anpassa sig till den finlandssvenska gemenskapen och verkligheten. Servicen ges på svenska och på engelska.

Bridge erbjuder information och stöd i att hitta arbete, studieplatser, fritidssysselsättningar och information om tjänster för barnfamiljer. Dessutom vill projektet ge även information om de finlandssvenska alternativen i huvudstadsregionen.

Själv efterlyste jag information för äldre invandrare om lämplig socialservice, t ex hemvård och dagverksamhet, och även ett kulturpaket som inte kräversärskilda språkkunskaper, t ex dans, musicerande, pantomimteater, målningoch skulpterande, foto etc. Äldre invandrare är ofta kontaktlösa och okunniga om många möjligheter som kunde erbjudas dem just pga. bristande språkkunskaper.

Vår ordinariemedlem Karl Norrbom från Sverige är med i projektet och vi pratade om mitt förslag som kunde utvecklas vidare inom ramen för Bridge.

Elena Hellberg-Hirn
Ordinariemedlem

Infopunkten är öppen: måndag och onsdag kl. 11-16 eller enligt överenskommelse Projektkoordinatorn är Ann-Jolin Grüne från Finland.
Kontaktuppgifter: www.luckan.fi/bridge eller bridge@luckan.fi Kontaktperson för våra medlemmar är ordinariemedlem Karl Norrbom, tfn 040-754 6969 eller karl.norrbom@lasipalatsi.fi

3 Nyheter (RSS)