Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Luckan startar skräddarsydd service för nyfinländare

22/04/2008 av ifisk




Luckan
Luckan i Helsingfors inleder integrationsprojektet Bridge i maj 2008, vars avsikt äratt hjälpa nyfinländare att komma igång i Finland och anpassas till denfinlandssvenska gemenskapen och verkligheten.

Projektet erbjuder information och vägledning i bland annat arbete,studier och fritid. Projektets syfte är att möta var och en som enindivid med potential.

Luckan i Helsingfors kommer att fungera som en fysisk och virtuell infopunkt för Bridge. Som kontaktcenter upprätthåller projektet behövlig information och kunskap samt erbjuder handledning för inflyttare i vårt land på svenska. Informationscentret vill genom projektet utvidga sin verksamhet och sina tjänster genom att på ett adekvat sätt bemöta personer från olika kulturer och välkomna dem in i vår gemensamma framtid i Svenskfinland och det finländska samhället.

Projektet är en vidareutveckling av Luckans tidigare projekt Ny iStan, som verkade under 2002-2004. Projektet finansieras avPenningautomatföreningen (RAY) och finansiering har tillsvidare beviljatsför ett år. Tanken är att projektet ska fortgå i åtminstone tre år och att verksamheten blir en bestående serviceform vid Luckan. Projektets språk ärsvenska och engelska.

BA, Ann-Jolin Grune kommer att fungera som projektkoordinator och inledersitt arbete i maj.

Luckan är en svensk träffpunkt och ett forum för många olika aktörer, ochvi vill arbeta för en fungerande öppenhet och inkluderande attityd. Luckanupprätthåller sin låga tröskel princip och strävar efter att erbjuda godservice och aktivt hänsynstagande, oavsett våra kunders etniska, språkligaoch kulturella bakgrunder. För mer information vänligen kontakta Karl Norrbom, tfn 040-754 6969 eller karl.norrbom@lasipalatsi.fi

3 Nyheter (RSS)