Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Blatteförmedling i Finland fick verksamhetsbidrag

03/04/2008 av ifisk


Sparbanksstiftelsen i Helsingfors har beviljat arbetsgruppen ”Blatteförmedlingen i Finland” ett verksamhetsbidrag på 2000 euro för invandrarseminarier. Arbetsgruppens motivering till bidraget var att man skulle ge nyfinländare, i ett så tidigt skede som möjligt, en ändamålsenlig möjlighet att lära sig svenska eller bevara sina språkkunskaper samt ge dem stöd i myndighetsfrågor och i kontakter till arbetsmarknaden. Detta förutsätter en aktiv finlandssvensk roll i integrationsprocessen och speciellt i språkundervisningen.

I arbetsgruppen ska bland annat ingå våra medlemmar, Eelena Hellberg-Hirn, Muharrem Miftari, Gerd-Peter Löcke och Björn Palmén. Potentiella arbetsgivare som Folkhälsans och Helsingfors olika funktioner med svensk service ska integreras i projektet.

Sparbanksstiftelsen i Helsingfors  grundades 1993 i samband med ombildandet av sparbanken Aktia till ett sparbanksaktiebolag. Stiftelsen stöder i främsta hand all slags småskalig, frivillig verksamhet i lokala föreningar och grupper verksamma i Helsingfors.

3 Nyheter (RSS)