Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Stöd av Kulturfonden beviljad

01/04/2008 av ifisk


Svenska kulturfonden har beviljat blatterörelsen ifisk ett bidrag om 7000 euro för ”utvecklande av invandrares intresse för svenskan och finlandssvensk kultur”. Att det var den allmänna fonden, som beviljat pengarna, visar hur mycket vår insats för den finlandssvenska kulturen uppskattas.

Ifisk är ett bra bevis på att vi blattar kan vara obekväma utan att dra oss undan från det finlandssvenska samhällsansvaret. Pengarna ska delvis användas för att ge våra medlemmar ytterligare möjligheter att delta i olika evenemang.

Att bidraget kom från allmänna fonden beror förståss även på att Ifisk räknas ha verksamhet i hela Svenskfinland (se kommentar). Ifisk har tidigare fått undertsöd från andra enheter än den centrala fonden (ordf).

Svenska kulturfonden grundades år 1908, och har sedan dess verkat för att stöda den svenska kulturen och utbildningen, det svenska språket och finlandssvensk verksamhet i vårt land. Den utveckling som har skett inom fonden sedan år 1908 hade aldrig varit möjlig utan den framförhållning och uppoffring som hundratals generösa donatorer har visat. Svenska kulturfondens 100-årsjubileumsfest firas 10.5 i Finlandiahuset i Helsingfors. De regionala fonderna håller sina utdelningsfester 4.4.

Allmän information till stipendiemottagare finns på adressen www.kulturfonden.fi.
Uppdaterad: 18/04/2008 11:22

2 Ordförandes hörn (RSS), 3 Nyheter (RSS)