Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Ny dokumenthantering 4.1

15/01/2008 av Ordförande




Ifisk:s nya publiceringssystem är det fjärde på sju år och det första som bygger på CMS. Innehållshanteringen CMS har kommit i ropet den senaste tiden, eftersom den helt enkelt ger de bästa möjligheter att nå ökad kvalitet, jobba effektivare och leda till omedelbart feedback. I sin enklaste form är CMS en filstruktur som lagrar information på ett välordnat sätt.

Vi har noggrant följt med den aktuella utvecklingen inom dokumenthantering, innehållshantering och webbpublicering. Vi efterfrågade en lösning som är enkel, effektiv och långsiktig. 4.1 baserar sig på Thingamablogs nyaste version och ger oss precis de hanteringsmöjligheter vi behöver. Strukturen är enkel och halvautomatiserad. Den behöver ingen extra databas och ger därför möjligheter att manuellt ingripa i dokumentstrukturen.

Resultatet blev en bloggorienterad struktur som ger dig snabbt en helhetsbild av vår verksamhet. Redan nu hittar du all färsk information samt nyheterna från fjolåret. Dessutom vill vi ge dig möjligheten att (seriöst) kommentera vår verksamhet direkt på webben. Ingen tidigare information har gått förlorad. Allt hittas nog via arkivet.

Hoppas att vi genom vår nya webbstruktur kommer lite närmare dig.

Gerd-Peter Löcke

2 Ordförandes hörn (RSS), 3 Nyheter (RSS)