Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Sköta myndighetsärenden via Skype

07/01/2007 av Ordförande


Skype
Vår verksamhet blir mera och mera internationell. För att lyckas med ett sådant nätverkprojekt räcker det inte med att vara duktig, man måste också vara entreprenör och ta till vara de nyaste kommunikationslösningarna. Nu kan vi inte bara spara pengar för samtalskostnader utan förutom en massa prat kan vi byta textmeddelanden och filer. Vi kan ”pinga” varandra, skicka filer, konfererar, och ger support över Skype. Jag brukar även ringa olika myndigheter med SkypeOut. Då man hamnar i telefonkö är det skönt att man har låga avgifter. Eftersom SkypeOut inte har någon uppkopplingsavgift kan jag även ringa upp igen, om linjen blir dålig. Andra gången brukar det nog bli en bättre linje.
Ifisk använder Skype-knapper med status på webbplatsen som alltid att visar tillgängligheten på Skype. 'Skype Me!’-status visas för alla, oavsett om de står på vår kontaktlista eller inte, så att de enkelt kan kontakta oss. Dessutom har vi skaffat oss ett vanligt telefonnummer till Skype. På det sättet kan folk ringa oss på ett vanligt telefonnummer (09 23163828) och vi kan svara på Skype.

Om du själv vill använda Skype gäller det att du skaffar den senaste versionen för Windows, Mac OS X, Linux eller Pocket PC.

2 Ordförandes hörn (RSS)