" /> " />


Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Arkiv december 2007

Finlands första internationella Lucia

12/12/2007 by ifisk


Lucia Silva
[
zoom]


Miriam och Lambert
[zoom]
IFISK har tillsammans med eleverna från Arbis kurs Intensive Swedish for Foreigners valt Silva Stretovich från St. Petersburg till den första internationella Lucian i Finland. Silva är hemma i Helsingfors, gift med Zakhar Kuzmin (St Petersburg) och kom till Finland i fjol. Silva vill hjälpa "blattarna" att bekanta sig med den finlandssvenska kulturen.
Den 11.12. kröntes den första internationella Lucian i den vietnamesiska restaurangen Pho Ky Nam i Helsingfors. På plats fanns bland annat hennes lärare Margaretha Fagerström, IFISKs ordförande Gerd-Peter Löcke, Folkhälsans chefsjurist Marianne Österberg och Svenska folkpartiets ordförande i östra Helsingfors, Björn Fant. För det musikaliska inslaget stod kosovoalbanen Muharrem Miftari med sitt stränginstrument shifteli.
Målsättningen med den internationella Lucian är att berika den finlandssvenska kulturen och samtidigt ge nyfinländarna en större känsla av kulturell trygghet. I fortsättningen strävar IFISK till ett närmare samarbete med Folkhälsan och den ”äkta” Lucian. Foton av Lucia och festen kan laddas ner från adressen http://fotoalbum.web.de/gast/gerd-peter.loecke/Lucia_2007

Publicerad i3 Nyheter (RSS)