" /> " />


Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Arkiv november 2007

Flyktingvännernas 5-års jubileum

05/11/2007 by Krassimir


Krassimir


Flyktingvännernas 5-års jubileum
[ zoom]
Den 28 oktober hade jag nöjet att fira Flyktingvännernas 5-års jubileum genom att besöka jubileumskonserten i Oravais kyrka. Till sitt jubileum fick Flyktingvännerna hälsningar både från vänner utomlands och från lokala myndigheter.
5 år av glädje, vänskap och intensivt arbete har förflutit sedan Flyktingvännerna inledde sin organiserade verksamhet. De har möt otroliga livsöden med tragedi, lidande och spänning i sitt flyktingarbete. Men de har också fått uppleva många som fått en chans till ny början och nytt livsmod.
I festkonserten deltog gästsolisten Elena Sagishvili, en av flyktingarna som fått Flyktingvännernas hjälp. Från Karleby uppträde lovsångsdansgruppen Machol la Adoni. dansgruppen Mini-Drusjba från Capella samt Daniel Nordlund och bröderna Gusani. Festtal hölls av prästen Berndt Berg och Rafael Edström. (Foto: Krassimir Nino)

Berndt Berg, kyrkoherde i Oravais församling, uttalar sig om flyktingar på följande sätt: Härliga människor finns det många, bland annat här i Oravais. Det gäller förstås ortsbefolkningen, men just nu tänker jag på de flyktingar som sätter färg på vår bygd. Genom Flyktingvännerna bedrivs ett ekumeniskt kristet stödarbete bland flyktingarna och vi har vårt eget samlingsställe "Capella" dit flyktingar kan komma och få hjälp med ett och annat och få social samvaro. Där finns också ett Internetcafé för kontakt med hemländerna. Det är otroligt vilka resurser det finns bland flyktingarna. Sångare, musikanter, konstnärer av olika slag, skickliga hantverkare och begåvningar på många andra områden.

Publicerad i3 Nyheter (RSS)