" /> " />


Internationellt finlandssvenskt kulturforum

   

Arkiv april 2009

Svenska kulturfondens utdelningsfest i Liljendal

14/04/2009 by Gunnar Hilén


Gunnar Hilén

I en skärpt ekonomisk situation befinner sig även mången blatte i en slags mental "lama" som gör att jag för tillfället kanske inte är särskilt skärpt vid musen. Däremot firades Kulturfondens utdelningsfest traditionellt med kända och fina gäster. Av stipendiaterna kände jag endast författaren Minki Huldén från vår samarbetspartner Nylands litteraturförening, där jag fungerar som styrelsemedlem.

När vi sen åt, drack och minglade kunde jag berätta om Ifisk och min bok ”Barn är inte att leka med”. En mentalvårdare köpte t o m mitt enda exemplar av boken jag hade med. Dessutom pratade jag även med författaren och terapeuten Tommy Hellsten och Tomas Lundin.

Bussen hem gick redan 20:45 så det blev knappt med tid att bekanta sig med alla de trevliga stipendiaterna och gästerna som fanns på plats.

Gunnar Hilén

Läs mer om de regionala fondernas utdelning 2009

Publicerad i3 Nyheter (RSS)

Val till Europaparlamentet 2009

13/04/2009 by ifisk


EU-valet
[zoom ]
Alla som är över 18 år och finska medborgare, eller folkbokförda i Finland, får rösta i valet till Europaparlamentet söndagen den 7 juni 2009. Förhandsröstning ordnas i hemlandet 27.5-2.6 och utomlands 27-30.5. I valet utses ledamöter till Europaparlamentet från alla medlemsstater, från Finland 13 ledamöter. De valda ledamöterna formar Europas framtid under de kommande fem åren.

Då du röstar i valet till Europaparlamentet ska du vara representerad av en person som känner dina förhållanden och som du har förtroende för: en blatte. Han/hon ska påverka din framtid och vardagen för nästan 3 miljoner invandrare/år. Du kan se till att de får det Europa du vill ha!

Hittills har vi hittat tre blattar som ställer upp som kandidater: Oge Eneh (urspr. från Nigeria), Silja Borgarsdóttir Sandelin (från Island/Finland) och Emina Arnautovic (urspr. från Bosnien och Hercegovina). Mer information om kandidaterna kommer inom kort.

EU finns i din vardag. En interaktiv karta med landfakta finns här.

Röstar du inte, klaga inte efteråt.

Publicerad i3 Nyheter (RSS)