musta.gif (807 Byte)
musta.gif (807 Byte)
bgvasyl.gif (893 Byte)

  ifisk - Internationellt Finlandssvenskt kulturforum 

diskussion.gif (285 Byte)
bgoikyl.gif (881 Byte)

ifisk - Portratt

Porträtt                 

arrow.gifStartsida  i-fiskPorträtt i-fiskPorträtt och intervju

musta.gif (807 Byte)

 Ida Asplund
  Ida Asplund

musta.gif (807 Byte)

FSN
arrow.gifFSN

musta.gif (807 Byte)

arrow.gifMedlemsmatrikel
musta.gif (807 Byte)

arrow.gifPorträtt och intervju arrow.gifIda Asplund (Sverige/Svenskfinland)

musta.gif (807 Byte)

Jag heter Ida Asplund, är 22 år och läser andra terminen på juristprogrammet. Jag har vuxit upp på båda sidor om Kvarken och är 1/2finlandssvensk och 1/2svensk med rötterna i Kantlax, Munsala, där jag spenderar den största delen av min lediga tid. Jag föddes faktiskt i Umeå, men det var tänkt att jag skulle födas i Vasa. Pappa är finlandssvensk, mamma rikssvensk, men jag definierar mig helt klart som finlandssvensk.

Just nu studerar jag andra terminen på juristprogrammet vid Umeå universitet och har tidigare läst språk under 2,5 år och är väldigt språkintresserad. Mina huvudspråk är förutom engelska ryska och tyska, som jag talar flytande. Jag studerade även finska och isländska, och jag var även bosatt på Island en tid.

Mitt finlandssvenska engagemang är väldigt stort och mångfacetterat - jag är bl.a. ordförande i Finlandssvenska nationen vid Umeå universitet, världens enda finlandssvenska studentnation utanför Finlands gränser. Nationens syfte är att, som ideell förening, upprätthålla och förstärka kontakt och samhörighet mellan främst

På fritiden sysslar jag gärna med finlandssvensk musik, litteratur och kultur eller diskuterar finlandssvenska frågor med likasinnade! Verkligen roligt att upptäcka att I-Fisk existerar, jag har tidigare många gånger tänkt tanken att något liknande borde organiseras.

musta.gif (807 Byte)

Mera från och om Ida
arrow.gifIntryck från Östsverige 
arrow.gifIdentiteten är något man måste erövra dagligen
musta.gif (807 Byte)
bgvasala.gif (896 Byte)
Svenska kulturfonden

Tfn +358 0 442875024 - info@ifisk.net

I-Fisk logo
bgoikala.jpg (889 Byte)

 

i-fisk