musta.gif (807 Byte)
bgvasyl.gif (893 Byte)

  ifisk - Internationellt Finlandssvenskt kulturforum 

diskussion.gif (285 Byte)
bgoikyl.gif (881 Byte)

Löpsedel 

23.05.2005 

arrow.gifStartsida  i-fiskLöpsedel i-fiskKultur i skolan

musta.gif (807 Byte)

Gerd-Peter Löcke
Gerd-Peter Löcke

musta.gif (807 Byte)

arrow.gifPaketet Lingva poetica
musta.gif (807 Byte)

musta.gif (807 Byte) Projektet Kultur i skolan

Efter många omvägar har nu KULTUR I SKOLAN -projektets hemsida öppnats! Kultur i skolan är ett projekt som riktar sig till alla finlandssvenska skolor inom den grundläggande utbildningen och till andra stadiets utbildning. 

Kulturpaket
Svenska kulturfonden vill erbjuda skolorna en möjlighet att på ett målmedvetet sätt integrera konst och kultur i skolarbetet. Målsättningen är att sammanföra elever, lärare och kulturarbetare till en kreativ process som stöder elevernas utveckling. Fonden erbjuder stöd i form av kulturpaket som består av 10 undervisningstimmar. 

Lingva poetica
Skolan kan välja kulturarbetare från databasen www.kulturiskolan.fi . Kulturarbetarna representerar ett brett fält inom konst och kultur. Databasen utökas fortlöpande och intresserade kan kontakta kulturfonden. En skola kan också få stöd för att anlita personer som ännu inte finns i databasen. Också Gerd-Peter Löckes paket Lingva poetica - Dikter från andra sidan spegeln är nu införda på webben. 

Vill du delta?
Skolan kan också få stöd för att anlita personer som ännu inte finns i databasen. Ifall också du är intresserad av att delta som kulturarbetare kan du fylla i intresseanmälan på nätet. Alla finlandssvenska skolor inom den grundläggande utbildningen och andra stadiets utbildning kan ansöka om stöd för Kultur i skolan. Ansökan kan göras fortlöpande fram till slutet av 2007.

musta.gif (807 Byte)

Text och foto: ifisk

musta.gif (807 Byte)
bgvasala.gif (896 Byte)
Svenska kulturfonden

Tfn +358 0 442875024 - info@ifisk.net

I-Fisk logo
bgoikala.jpg (889 Byte)