musta.gif (807 Byte)
bgvasyl.gif (893 Byte)

  ifisk - Internationellt Finlandssvenskt kulturforum 

diskussion.gif (285 Byte)
bgoikyl.gif (881 Byte)

Löpsedel 

09.09.04

arrow.gifStartsida  i-fiskLöpsedel i-fisk Stadsvandring vid skolstart

musta.gif (807 Byte)

Arcada på stan
[zoom]

musta.gif (807 Byte)

arrow.gifArcada
arrow.gifOm Fyrk och Luckan
musta.gif (807 Byte)

Stadsvandring vid skolstart

musta.gif (807 Byte)

Den sjätte september var det skolstart och öppning för yrkeshögskolan Arcada i den nya byggnaden ’Arcada Nova’ på Arabiastranden i Helsingfors. Luckan fanns på plats för att informera om de tjänster vi erbjuder våra kunder. De flesta förfrågningarna rörde Luckantjänsterna FYRK och Ny i stan, vilket faller sig helt naturligt för nykomlingar och studerande som söker finansiering för sina projekt.

Dagen därpå, den sjunde september, var det dags för Ny i stans stadsvandring med utländska yrkeshögskolestuderande. Vi startade framför Alekis Kivis (Stenvalls) staty på stationsplatsen, för att sedan via det internationella kulturcentret Caisa komma ut på Senatstorget och bjuda på lite Helsingforshistoria från 1550 och framåt. Småningom avrundades turen i Luckan efter ett svep över Salutorget, Espen och centrum.

I Luckan berättade Sebastian Weckman, informatör och producent, om finlandssvenskarna och informationscentrets koncept, varpå vi delade ut Folktingets engelska broschyrer och tidningen Six Degrees. Vi hoppas – svenskspråkiga som vi är – kunna fortsätta vara till hjälp för personer från alla kulturer och språktillhörigheter.

musta.gif (807 Byte)

Text: Karl Norrbom
Foton: Luckan

musta.gif (807 Byte)
bgvasala.gif (896 Byte)
Svenska kulturfonden

Tfn +358 0 442875024 - info@ifisk.net

I-Fisk logo
bgoikala.jpg (889 Byte)