musta.gif (807 Byte)
bgvasyl.gif (893 Byte)

  ifisk - Internationellt Finlandssvenskt kulturforum 

diskussion.gif (285 Byte)
bgoikyl.gif (881 Byte)
logo5020.gif (1182 Byte)

Löpsedel 

22.01.04

arrow.gifStartsida  i-fiskLöpsedel i-fiskFotoprojekt om invandrare

musta.gif (807 Byte)

Kenneth Bamberg
[zoom]

Kenneth Bamberg
[zoom]

musta.gif (807 Byte)

arrow.gifLuckan
musta.gif (807 Byte)

Intervju och fotoprojekt om invandrare I Norden

Den åländske fotografen Kenneth Bamberg som nyligen synts med en Helsingforsutställning i Luckan kommer att fara till Reykjavik för att fota och intervjua familjer med utländsk bakgrund. Efter avslutat arbete på Island kommer han att göra en jämförelse med familjer i samma situation här i Finland.

”Jag vill fota familjerna och sedan intervjua dem om hur de blivit mottagna, om de blivit accepterade och vad de har för förhoppningar på det nya hemlandet”, säger Bamberg. Under juni kommer jag att fara till Island för att intervjua och fotografera familjer med utländsk bakgrund. Min tanke är att lyfta fram frågor som hur man blivit mottagen i det nya hemlandet, vad man har för förhoppningar på det och vad framtidstron är.
Projektet innefattar fem familjer med utländsk härkomst på Island, samt fem familjer i Finland. ”Några av dessa kan leva på Åland”, fortsätter Bamberg.  På frågan om varför han vill göra just detta projekt svarar han att han vill se och jämföra hur de blivit mottagna på olika – för en invandrare ganska isolerade – platser i Norden.

Jag kommer att jämföra de isländska invandrarfamiljerna med personer med utländsk bakgrund i Finland. För detta söker jag nu personer från andra länder som lever i Finland. Datumen för intervju samt fotografering skulle vara 16 juli till 5 augusti.

Om du känner för detta projekt, eller för att lyfta fram dessa frågor var god att kontakta mig på kennethbambi@hotmail.com  eller telefon; 0457 342 4421

Kenneth Bamberg studerar fotografi vid en yrkeshögskola i Vasa, men har redan synts med sina bilder från tidigare resor bland annat i Helsingfors. Utställningen som visas tillsammans med intervjuerna har redan bokats in på flera platser. I september syns utställningen i Mariehamn, oktober i Helsingfors Luckan, november i Vasa och december och januari i Reykjavik. 
Text och foton: Karl Norrbom

musta.gif (807 Byte)

För närmare information om Bambergs utställning var god kontakta Luckan i Helsingfors, e-post: info@luckan.fi , Internet: www.luckan.fi 



Jag heter Kenneth Bamberg och kommer från Åland. , mer om de kommande utställningarna finns på I-Fisk, www.ifisk.net 



Med vänliga hälsningar,

Kenneth Bamberg

musta.gif (807 Byte)
bgvasala.gif (896 Byte)
Svenska kulturfonden

Tfn +358 0 442875024 - info@ifisk.net

I-Fisk logo
bgoikala.jpg (889 Byte)