musta.gif (807 Byte)
bgvasyl.gif (893 Byte)

  ifisk - Internationellt Finlandssvenskt kulturforum 

diskussion.gif (285 Byte)
bgoikyl.gif (881 Byte)
logo5020.gif (1182 Byte)

Löpsedel 

22.01.04

arrow.gifStartsida  i-fiskLöpsedel i-fisk Kulturellt konstnärsmötet

musta.gif (807 Byte)

 Isabelle Rewinsk från Frankrike
Isabelle Rewinsk [zoom]

 Isabelle Rewinsk
[zoom]

musta.gif (807 Byte)

arrow.gifLuckan
arrow.gifSix Degrees
arrow.gifCaisa
musta.gif (807 Byte)

Kulturellt konstnärsmöte

Luckan har under hela sin existens i Glaspalatset puffat fram konstnärer av olika slag i sina stora fönster i gatunivå. Glaspalatset passeras varje dag av hundratusentals människor, och platsen ger givetvis en bra synlighet. Oftast kontaktar intresserade utställare oss, och kan sedan ställa ut i ett par veckor. Några kända namn är målaren och I-fiskaren Enrico Garff (Italien), textilkonstnären Benita Svennas (Finland) och fotografen Peter Stenius (Finland).

Genom I-Fisk var jag på en stor fest i Casia Kulturcenters nya lokaler tillsammans med ordförande Gerd-Peter Löcke i oktober. På Caisa stötte jag ihop med Isabelle Rewinsk från Frankrike som nu lever i Finland. Hon målar konst som påminner mig om dagarna i Australien, en touch av Aboart, kanske influerad av urinnevånarnas Dreaming. Detta är inte helt konstigt. Isabelle lämnade Paris för många år sedan för att resa runt i världen. Tillsammans med Joel Willians från tidningen 6degrees for jag tittade på hennes tavlor i Kottby i helgen. Hon har levt en längre tid i Nya Zeeland där hon också haft flera utställningar. Isabelle hämtar inspiration till sina tavlor i musiken. Hon formar sin konst efter tonerna hon lyssnar till. Vilken musik som hörs mest i studion fick vi inga svar på.

Tidningen 6degrees riktar sig mot invandrare som lever på engelska i Finland, medan jag som I-fisk representant vänder mig till invandrare i allmänhet och svenska talande sådana i synnerhet. Mötet blev mycket lyckat ur allas synvinkel, och vi planerar som bäst en upphängning av Isabelle Rewinsk konst under våren. En artikel om henne kommer i tidningen i februari.

musta.gif (807 Byte)

Text: Karl Norrbom

Foton: Karl Norrbom och Gerd-Peter Löcke

musta.gif (807 Byte)

kalle0.jpg (12213 Byte)
Karl Norrbom

 Isabelle Rewinsk
[zoom]

musta.gif (807 Byte)

musta.gif (807 Byte)

Läs mer:

Enrico Garff - Italiensk finlandssvensk
Karl Norrbom är  Helsingfors blågula nyckel
musta.gif (807 Byte)
bgvasala.gif (896 Byte)
Svenska kulturfonden

Tfn +358 0 442875024 - info@ifisk.net

I-Fisk logo
bgoikala.jpg (889 Byte)